AV1 - ut av isolasjonen

6000 barn i Norge har langtidsfravær fra skole og aktiviteter på grunn av sykdom. Mange av disse mister kontakt med venner og sosialt nettverk. Nå vil Gjensidigestiftelsen bidra slik at flest mulig får en meningsfull hverdag.

I disse dager fyller Gjensidigestiftelsen ti år, og i den forbindelse har stiftelsen valgt å markere dette med å gi en jubileumsgave. Formålet som har blitt valgt ut er et tiltak som bidrar til å gjøre hverdagen enklere for langtidssyke barn, og skal være en mulighet til å holde kontakten med omverden, spesielt skolen og venner. Det norske gründerselskapet No Isolation har skapt verdens første kommunikasjonsrobot for langtidssyke barn, AV1, og etter at denne ble lansert i 2016 har snart 200 roboter blitt tatt i bruk rundt om i landet.

- Gjensidigestiftelsen er opptatt av å gjøre Norge tryggere, sunnere og mer aktivt. Blant våre viktigste innsatsområder er Mestring og læring og Sosial inkludering og mangfold. AV1 er en robot som virkelig bidrar til å løse utfordringer på disse områdene, og derfor har vi valgt å gi vår jubileumsgave til de barna som blir isolert i hverdagen sin, sier Unn Dehlen,  administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen.

De neste tre årene vil Gjensidigestiftelsen sørge for at over 100 nye roboter blir satt i tjeneste for barn som trenger det. – Barne- og ungdomsårene er formgivende for hele livet - et godt nettverk og aktivt liv tar man med seg videre senere i livet. Derfor vil kontakt med skole og venner være viktig elementer i en trygg og god oppvekst, uavhengig av andre forhold som helse og sykdom, forklarer Dehlen videre.

 

Et signalprosjekt

For oss i No Isolation er dette en utrolig anerkjennelse av det arbeidet vi gjør. Det at Gjensidigestiftelsen velger å inngå et flerårig samarbeidsprosjekt med oss synes vi er veldig kult. Gjensidigestiftelsen er en solid aktør, og det betyr mye for mange at de velger å gi jubileumsgaven sin til barn og unge i en sårbar situasjon. Det er også et stort steg for å synliggjøre viktigheten av å motvirke ensomhet og sosial isolasjon, sier Karen Dolva, administrerende direktør og medgründer i No Isolation.

 

 Vi har to søknadsskjemaer for AV1: 

Søknadsskjema for privatpersoner

Søknadsskjema for organisasjoner