Fysisk aktivitet 20 000 barn har så langt deltatt på Håndballskolen

Håndballskolen

På Håndballforbundets skole i høst- og vinterferien kan flere tusen barn mellom 6 og 11 år tilbringe aktive dager sammen med de lokale håndballidolene sine.

Verdiene begeistring, innsatsvilje, respekt og fair play gjennomsyrer håndballskolene som arrangeres av klubber over hele landet i de to skoleferiene. Sammen med Gjensidigestiftelsen tilbyr klubbene meningsfull ferieaktivitet til elever i barneskolealder, samtidig som de styrker rekrutteringen til sporten.

Hanne Hegh var toneangivende på laget som sikret håndballen en plass i den norske folkesjela. I kjølvannet av håndballeventyret damelandslaget startet på 80-tallet har etterveksten av talenter vært god. Nå har Hegh selv gleden av å inspirere den kommende generasjonen, gjennom håndballskolen som Gjensidigestiftelsen støtter. Den tidligere landslagsstjerna er ansvarlig for skolen i Gjerpen Håndball, klubben hun selv tok NM-gull med som aktiv.

- Håndballskole i feriene har vi arrangert i flere år, og mange av stjernene på dagens Gjerpen-lag startet sine karrierer på skolen vår, forteller Hegh. A-lagsspillerne er instruktører og forbilder for de unge på skolen, og legger opp til både lek med ball og seriøs trening. Støtten fra Gjensidigestiftelsen dekker utgifter til trenere i de ulike klubbene, og bidrar til innkjøp avl utstyr som barna får med seg hjem når håndballferien er over.

Les mer om prosjektet på www.handball.no/

Les mer om hvordan du kan søke støtte her

Et bilde av barn som deltar på Håndballskolen.