Trygg i vann Norges viktigste dugnad

Svømmeaksjonen 2016

Svømmeaksjonen er en av Gjensidigestiftelsens største prosjekter noensinne. Den ble påbegynt i 2008, og i 2015 passerte aksjonen 60.000 barn som har fått gratis svømmeopplæring.

Er det én idrettsgren du er nødt til å beherske, så er det svømming. Mangel på slike ferdigheter koster liv. Norges Svømmeforbund og Gjensidigestiftelsen bestemte seg for å gjøre noe da de fikk målinger som viste at halvparten av norske 10-åringer ikke er svømmedyktige. Det innebærer at rundt 150 000 barn i første- til femteklasse på norske skoler ikke kan svømme.

(For information in english, please press this link)

Vi har i år 10 millioner til gratis svømmekurs for barn mellom 6-10 år. Det er i år, som tidligere år, ildsjeler som må søke om kurs til en gruppe på 15 barn. Søknadsskjemaet for ildsjeler åpner 9. mars og stenger 4. april. Tildeling blir offentliggjort 18. april.

Kun klubber som er med i Norges Svømmeskole, NSFs konsept for svømmeopplæring, kan være med som kursarrangører i Svømmeaksjonen.

Svømmeaksjonen er et landsomfattende tiltak i regi av Svømmeforbundet og Gjensidigestiftelsen, hvor barn mellom 6 og 10 år tilbys gratis svømmekurs over 10 timer. Fem av disse timene brukes til undervisning i vann, de øvrige fem brukes til teoriundervisning og livredning. Over 115 svømmeklubber deltar i dugnaden.

Tilbakemeldingene fra deltakere og foreldre har vært svært gode og inspirerende. Dette skyldes ikke minst den fantastiske innsatsen fra alle svømmeklubbene og instruktørene som har bidratt i denne nasjonale dugnaden for å gjøre barn trygge i vann, sier Unn Dehlen som er administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen.

Les mer om svømmekursene her