Gjensidigestiftelsens årskonferanse 2020

Tirsdag 11. februar gikk Gjensidigestiftelsens årskonferanse av stabelen på Latter. Hovedtema var «gode liv i et trygt samfunn». Her kan du se alle foredragene.

Del 1 – Introduksjon med kommunikasjonssjef Lars Erik Mørk og daglig leder Unn Dehlen i Gjensidigestiftelsen.

Del 1 – Yngvar Andersen

Yngvar er personlig trener, foredragsholder og konferansier. Han har jobbet som trener i helse- og livsstilsprogrammet Puls på NRK og i tv-serien «To buksestørrelser ned». Han er ambassadør for Aktiv mot kreft, og bidrar også i Aktivitetsalliansen.

Del 1 – Monica Vogt – BUA

BUA er en nasjonal forening som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter. Det gjør de ved å gjøre det enklere å låne utstyr til sport og friluftsliv. Les mer om foreningen BUA her.

Del 1 – Inge Johnsen – Liantunet

Liantunet ble etablert i 2013 av gründer og kokk Inge Johnsen.

LianTunets Matnyttige opplevelser baserer seg på vår filosofi om et SmartMåltid; Vi er opptatt av at man skal greie å lage sin egen mat. Maten skal lukte og smake godt og gi kroppen riktig energi. Vi ønsker at maten er lokalt produsert og synes det er viktig å ha noen å spise sammen med.

Del 2 – Tale Krohn Engvik – Helsesista

Tale er utdannet sykepleier fra Høgskolen i Bergen i 2006 og helsesykepleier fra Høyskolen Diakonova. Hun driver Snapchat-kontoen «Helsesista» for å komme i kontakt med ungdom om helsespørsmål. Kontoen var i utgangspunktet ment for elevene ved fire videregående skoler der hun var helsesykepleier, men fra januar 2017 har hun ungdom i hele Norge som målgruppe.

Fra mars 2019 har hun eget TV-program på TV2 under navnet Helsesista. Serien ble nominert til beste barne- eller ungdomsprogram foran Gullruten 2019.

Del 2 – Knut Ove Børseth

Drive for life er et tilpasset fritidstilbud etablert rundt omkring i Norge og Sverige, i tett samarbeid med det offentlige. I programmet blir de del av et team på 5-7 ungdommer, og vil gjennom 48 samlinger per år oppleve mestring,bli sett, føle trygghet og tilhørighet. Faste tydelige rammer og aktiviteter de drømmer om, gir solide resultater.

Del 2 – Amal Aden

Amal Aden reiser rundt med foredraget «Norsk nok», der hun snakker med elever om det flerkulturelle Norge, om mobbing og mestring, om likestilling og ytringsfrihet, og om homofili og minoriteter.

Del 2 – Arne Fagerli, Stovner IL

Lia aktivitetspark er et område på Høybråten og Stovner i Oslo med mange ulike aktiviteter for alle aldre. Bak prosjektet står blant andre Arne Fagerli i spissen for seniorgruppa i Høybråten og Stovner IL.

Del 2 – Petter «Uteligger» Nyquist

Stiftelsen Petter Uteligger ble opprettet i 2016. Formålet med stiftelsen er å skape lyspunkter for folk med rusutfordringer i hverdagen. Det kan være folk i aktiv rus, tidligere rusavhengige og pårørende.

Del 2 – Ada Sofie Austgard

Stine Sofies Stiftelse ble etablert i 2000. I dag jobber det omlag 50 mennesker i stiftelsen, og i 2016 åpnet Stine Sofie Senteret – verdens første kurs- og mestringssenter for voldsutsatte barn. I arbeidet for en barndom uten vold og overgrep er deres jobb å være modig, kompromissløs og alltid på barnas side.

Del 2 – Avslutning med fungerende styreleder Trine Riis Groven i Gjensidigestiftelsen og sang med Nils Beck.