Nå kan SFO melde seg på Matjungelen igjen

Nå skal enda flere SFO-barn få muligheten til  å leke og lære om mat som er bra for kroppen og kloden.

Matjungelen er et nasjonalt kostholdsprosjekt som ble innlemmet i Gjensidigestiftelsens store kostholdsatsing i februar.

Les også: Matjungelen gir din SFO matglede!

12 500 barn har deltatt siden oppstart, og nå åpner påmeldingen for de som vil starte opp i januar 2020. Aktivitetstilbudet som er tilrettelagt for SFO-hverdagen er initiert av Helsedirektoratet som ledd i oppfølging av Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold. 

Oppdag en jungel av mat

Matjungelen har som formål å skape engasjement og nysgjerrighet rundt matens betydning for helse og miljø for barn og unge. Med Matjungelen får barna oppdage en jungel av mat, de får rom til å utforske ulike råvarer og smaker, og oppleve matglede i fellesskap. Målet er at barna selv skal få kunnskap om- og bli engasjert i temaer omkring mat og miljø. Et langsiktig mål er at barna kan bli endringsagenter som påvirker andre rundt seg i positiv retning, til å ta bedre matvalg.

Gratis for SFO

Det vil ikke koste noe for SFO å delta i prosjektet, og innholdet er tilpasset slik at det kan gjennomføres som del av SFO-hverdagen. Les mer om aktivitetene her. Det er nå 115 kommuner med i Matjungelen og interessen er stor blant både kommune og ansatte på SFO. Barna viser stort engasjement når de får lære gjennom lek, og mange barn tør å utforske og prøve nye smaker i jungelen! Man kan søke om å delta fra hele landet.

Påmelding

Påmeldingsfrist: 20 November 2019

Oppstart: Januar 2020

Påmeldingen vil bli tilgjengelig 23.oktober kl. 08.00: