Hjuksebø Pumptrack

Prosjekteier

IDRETTSLAGET STÅLE

Tildelt sum

49250

Om prosjektet

Det er tenkt to ulike Pump Tracker, på en halv fotballbane av grus. Som i dag ikke er i bruk, men ligger ved samfunnshus, skole og barnehage.
1) En bane som har jevne kuler (hopp), der to barn/unge kan sykle om kapp, ved å bruke sin egen energi (tyngde),for å oppnå fart. Denne kan selvsagt brukes av folk i alle aldre. Se vedlegg 1.
2)En bane (rundløype) som har ulik høyde på kuler, med svinger, stokker og små broer barn/unge skal klare å passere. Passer også for barn og unge, men er mer teknisk vanskelig enn bane nummer 1.
Se vedlegg 2.
Disse to Pump Tracker er blitt tegnet for oss av terrengsyklist Greg Saw, opprinnelig fra Australia, som har vært med å lage mange slike baner i Norge.
Vi håper med dette prosjektet å vekke folks interesse for sykkelsport og balansekunst, samt at barn, unge og voksne kan bruke sin egen sykkel uten at det skal koste noe for å være med på en aktivitet i nærområdet. Hadde selvsagt vært flott med to benker og litt bark, til dekke i banen også.

Fylke

Telemark

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.