Lys i mørket

Prosjekteier

NORSKE REDNINGSHUNDER, TRONDHEIM LAG

Tildelt sum

22800

Om prosjektet

Foruten våre hunder, er godt lys et essensielt hjelpemiddel for hundeførere i søk under leteaksjoner. Vi bidrar på leteaksjoner hele året og mange av aksjonene går på kvelds- og nattestid og tidvis i veldig krevende terreng, og våre ekvipasjer er avhengige av gode lykter for trygge og effektive søk.

Vårt prosjekt går ut på å utstyre våre A- og B-ekvipasjer med gode lykter når de er i søk under leteaksjoner. Med gode lykter menes god batterikapasitet, høy lysstyrke, god lyskjegle, samt god festeordning (hodebånd).

Våre hundeførere er svært aktive og bistår hele Trøndelag distrikt ved aksjoner. I 2015 var våre to A-godkjente ekvipasjer til sammen aktivt ute i søk i 95 timer (av 247 timer brukt på aksjoner totalt). I 2016 har vi fått en enda en A-godkjenning som bidrar. B-godkjente hundeførere var med på mange av leteaksjonene som en del av sin opplæring.

Bidrag til kjøp av gode og solide hodelykter vil bedre hundeførernes helse, sikkerhet og yteevne under leteaksjoner i mørket

Fylke

Nord-Trøndelag

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.