Mobilt snøanlegg i Prestlia

Prosjekteier

INDERØY IDRETTSLAG

Tildelt sum

195000

Om prosjektet

Prestlia er en alpinbakke med lange tradisjoner. Bakken ligger like bak det nye skole- og kultursenteret AKSET i kommunesenteret Straumen. Bakken benyttes av skolene i undervisning, og er åpen kveldstid og i helgene. Prestlia er et lavterskeltilbud. Bakken har en sentral plassering og Billettprisen er 50 kr pr dag og 600 for et årskort.

Klimaendringen har ført til at snøforholdene er svært ustabile om vintrene. Det er nødvendig med snøproduksjonsanlegg for å få til drift og et godt føre i bakken. I tillegg ønsker vi å endre deler av terrenget i bakken slik at bakken blir mer interessant for ungdom og tryggere. Anlegget er mobilt slik at det kan brukes til lage snø i barnehager o.l. etter at snø i alpinbakken er produsert. Gjensidigestiftelsen søkes om bidrag til kostnadene med snøproduksjonsanlegget.

Alpingruppa har utredet ulike løsninger i samarbeid med Nord-Trøndelag skikrets og Norges skiforbund. Se Utviklingsplan vedlagt.

Fylke

Nord-Trøndelag

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.