Papirlageret Buldrerom

Prosjekteier

HARDANGER FJELLKLYVARLAG

Tildelt sum

216200

Om prosjektet

I en buldreklubb kan man komme og gå som på et treningssenter. Klatreruter er skrudd av folk med dette som profesjon. Disse er i fargekoder etter vanskelighetsgrad: lyseblå, grønn, blå, gul, røde, svart og hvite. Buldere, eller som man sa i gamle dager “klatrenøtter” resettes etter en stund med nye grep og en annen stil. Buldreruter krever problemløsing med kroppen som verktøy. Men det fordrer selvfølgelig også styrke i armer og kjernemuskulatur, en høy grad av koordinasjonøvinger, dynamikk, balansetrening og mye mye mer. Dette er opp til ruteskruer. Man ser gjerne på andre og prøver et bulder sammen.
Dette gir et urbant aktivitetstilbud til ungdommer og ferdig utdannede unge. Unge vil gjerne finne en sosial aktivitet og arena hvor man kan finne og utfordre seg selv. For barn er klatring en veldig naturlig aktivitet som gir masse mestringsfølelse. En arena for buldring vil gi en god dose inspirasjon i hverdagen. For voksne gir buldring kroppsstyrke, bedre fokus på målsettinger.

Fylke

Hordaland

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.