Ro og fiske for barn/ungdom

Prosjekteier

JØA KYSTLAG

Tildelt sum

264000

Om prosjektet

Jøa kystlag har i 5 å drevet opplæring i roing og trygghet på sjøen, det har senere blitt utvidet til generell sjømmanskap og fiske. Vi har også hatt opplegg for skoleklasser, 4H, og i samarbeid med Fosnes sanitetsforening opplegg for barnefamilier med innvandrerbakgrunn. Vi har benyttes oss av forskjellige båter som kystlaget disponerer i arbeidet. Vi har ønsket oss en båt som er «skreddersydd» og som dekker allle behov og har konkludert at en litt større pram på ca14 fot med to årepar vil være en båt som dekker vårt behov for både ro-opplæring og fiske.
Vi ønsker å bygge fire like båter som kan lastes på en spesialtilpasset båthenger for enkel transport og landsetting. Båtene bygges på Jøa av lokal båtbygger. Aktiviteten har til nå foregått ved Brakstad hamn på Jøa, men det hadde vært ønskelig å kunne vært mobil ved dårlig vær, ved å flytte oss til et lunere sted, og ved aktivitetet for skoleklasser og innvandrerbarn.

Fylke

Nord-Trøndelag

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.