Sikkerhetstiltak i forbindelse med bruk av klubbbåt

Prosjekteier

ALTA DYKKERKLUBB

Tildelt sum

40000

Om prosjektet

Alta dykkerklubb eier en 18 fot Hårek aluminiumsbåt med 150 HK Suzuki motor. Denne brukes primært som sikrings- og turbåt ved egen dykkeraktivitet. Alta dykkerklubb stiller også opp som bidragsyter for aktiviteter for barn- og unge i regi av andre organisasjoner – slik som Alta sjøredningskorps og Alta JFF. Her stiller vi både med dykkere og med båt.

For å bygge opp under dette prosjektet har ADK kommet fram til følgende tiltak – i prioritert rekkefølge:

1. For at både flere av klubbens medlemmer kan være båtfører, og for å øke kompetansen blant de som har lov til å føre båten – ønsker Alta dykkerklubb å arrangere et båtførerkurs for klubbens medlemmer.

2. Vi ønsker også å utstyre båten med en liten oksygenkoffert og arrangere et dykkermedisinsk førstehjelpskurs, for å øke sikkerheten om det skulle skje en dykkerulykke.

3. Som et siste tiltak i dette prosjektet, ønsker vi å gå til anskaffelse av 10 redningsvester for bruk når vi tar med oss barn- og unge ut på fisketur.

Fylke

Finnmark

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.