Stiftelsen Turnerhytten – utbedret inngangsparti

Prosjekteier

STIFTELSEN TURNERHYTTEN

Tildelt sum

100000

Om prosjektet

Turnerhytten er en raste- og overnattingshytte på Ulriken, et av Bergens sentrale turområder. Hytten ligger ca 640 moh, 30 min fra Ulriksbanens øvre stasjon, 1,5 timers gange fra bebyggelsen i Søndre bydel. Gjennom frivillig vaktordning holdes hytten åpen for servering hver lørdag/søndag i hele året (stengt i juli). På virkedager er hytten tilgjengelig for utleie, administrert av Bergen Turlag. Dette er et tilbud som i særlig grad utnyttes av barnehager og skoleklasser, og gir således innføring i enkelt friluftsliv. Det er også en viktig inkluderingsfaktor at skolene slik kan tilby klasseturer der det ikke påløper reiseutgifter.
Hytten ble gjenreist etter brann, ferdigstilt i 1988. Etter 30 års bruk merkes mange tegn til slitasje. Tidligere er kjøkkenet opprustet med støtte fra Gjensidigestiftelsen. Vi søker nå om midler til å oppgradere inngangspartiet. Dette er et rom på ca 20 m2 som alltid står ulåst, og følgelig tjener som nødlosji når hytten er stengt.

Fylke

Hordaland

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.