Tahir-lekene

Prosjekteier

Tahir Hussain

Om prosjektet

– Jeg er et godt eksempel på at man kan få et lykkelig liv selv om man har hatt det tøft underveis, sier Tahir Hussain. Norskpakistaneren ble rikskjendis for sin evne til aldri å gi opp, og har gitt navn til en helt spesiell aktivitet.

– Sluttiden er ikke så viktig, det viktigste er å nå målet, slår Hussain fast. Nesten hele Norge så den modige mannen med det såkalte LMBB-syndromet på TV2 kjempe seg gjennom sykkelrittet Trondheim-Oslo sammen med ledsager Vidar Bøe.

Syndromet Hussain lever med, innebærer blant annet alvorlig synshemming, nedsatt motorikk og koordinasjon. Uten at det stopper ham på veien. – For omtrent ti år siden bestemte jeg meg for å ta meg selv i nakken og gjøre alt jeg kunne for å leve et normalt liv, sier han. Det innebar iherdig innsats, og første tiltak var å komme seg opp av sofaen. – Fysisk aktivitet er viktig for alle, sier han bestemt.

Dette er også essensen i det Hussain forteller når han er ute og snakker med norske 6. klassinger i forbindelse med Tahir-lekene. Det er et årlig aktivitetstiltak for barn i alderen 12 til 16 år, spesielt rettet mot 6. trinn. Ideen bak er at samspill mellom elever, faddere og Tahir selv skal motivere elevene til i større grad å fortrekke fysisk aktivitet fremfor data og stillesitting.  

Før lekene starter for alvor, holder Hussain et foredrag for alle skoleklassene som skal delta. Her er han opptatt av å formidle sine egne erfaringer fra oppveksten. Når lekene starter, konkurreres det i basisferdigheter, hurtighet, kondisjon, balanse, smidighet, samspill, koordinasjon, spenst, styrke og presisjon – som lag. Gjennom disse øvelsene er det først og fremst fellesskapet, egenmestring og samarbeid som dyrkes. Lekene støttes av Gjensidigestiftelsen.

Tilbakemeldingene fra både foreldre, elever og lærere er udelt positive, og særlig mobbeproblematikken får Tahir mye respons på. – Jeg kan vise til eksempler og jeg er selv et levende eksempel på det jeg snakker om, forklarer han.   

Område

Mestring og læring

Fylke

Oslo

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.

Andre prosjekter i temaet Mestring og læring

Slagverk og perkusjonsutstyr til korpset

FØRDE SKULEMUSIKKORPS
30000

Les om Slagverk og perkusjonsutstyr til korpset

supplering av utstyr til sykkelverkstad som møteplass

Hjelmeland Frivilligsentral
30000

Les om supplering av utstyr til sykkelverkstad som møteplass

Treff for barn og unge med nakkeskader

LANDSFORENINGEN FOR NAKKESKADDE
40000

Les om Treff for barn og unge med nakkeskader

Kompakttromboner til korte armer og uniformer til korte ben

HATLANE SKOLEKORPS
150000

Les om Kompakttromboner til korte armer og uniformer til korte ben

Ungkraft – pilotprosjekt

NARVIK FRIVILLIGSENTRAL
52400

Les om Ungkraft – pilotprosjekt

Kodeuka på Horten Folkeverksted

HORTEN FOLKEVERKSTED
165000

Les om Kodeuka på Horten Folkeverksted