Se hvem som har fått støtte til sommeraktiviteter 2023

379 lag og organisasjoner over hele landet får til sammen 69,7 millioner kroner av Gjensidigestiftelsen. Midlene skal gå til sommeraktiviteter for barn og unge. 

Da fristen gikk ut 1. mars hadde vi mottatt over over 700 søknader for totalt 130 millioner kroner, så har vært stor interesse for denne utlysningen, sier Ingrid Lorange, administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen. – Da er det ekstra gledelig at vi kan innvilge over halvparten av søknadene vi har fått inn. 

Barn som leker ved vannet.
Mange barn kan nå glede seg til en aktiv sommferie. Foto: iStock

En økning i antall søknader for sommerjobber

– Vi er veldig glade for interessen, sier prosjektleder Veslemøy Rue Barkenes, seniorrådgiver i Gjensidigestiftelsen. Det er spesielt hyggelig å se at det er en økning i søknader knyttet til sommerjobber for ungdom. I fjor Fikk 3 712 ungdommer sommerjobb gjennom denne utlysningen, og 140 000 barn fikk delta i ulike sommeraktiviteter helt gratis. – Det er ikke utenkelig at vi er en av de største tilbyderne av sommerjobb i dette landet, avslutter hun med et smil. 

Stor variasjon i søknadene

Det er stor variasjon i sommeraktivitetene som har fått innvilget midler til sitt prosjekt. – Her er alt fra sommerskole, fotballaktiviteter og svømmeopplæring, men også e-sportaktiviteter, dansecamper og motorcross. Det bør være noe for enhver smak, forklarer Rue Barkenes. 

Følg med på lag og organisasjoner i ditt miljø

For å melde seg sommeraktivitene må man følge med på nettsidene og kanalene til de ulike idrettslagene og organisasjonene som finnes i lokalmiljøene. – Det er også mulig å gå inn på www.gjensidigestiftelsen.no. Her finner man full oversikt over alle som har fått støtte fordelt på område, avslutter Rue Barkenes.