Sommerskole 2022

Prosjekteier EIKER 4H NEMD

Tildelt sum kr 112 500

Om prosjektet

SOMMERSKOLE 2022
« NATUR OG MATOPPLEVELSER»
Eiker 4H nemd er en sammenslutning av de 3 4H klubbene på Øvre Eiker kommune, Eikenøtta 4H i Vestfossen, Regnbuen 4H i Hokksund og Kongla 4H i Skotselv. Eiker 4H nemd vil samarbeid med Fram-Sønju 4H gård som ligger i Bingen Skotselv med arrangementet sommerskole for barn og ungdom fra 10 – 16 år med fokus på natur og matopplevelser med 4H`s motto «LÆRE VED Å GJØRE»
Dette er ment som et lavterskeltilbud for de som kanskje ikke er så ressurssterke, og som kanskje ikke ville kunne få en ferieopplevelse.
Fram-Sønju 4H gård har tidligere arrangert ferieopphold for barn og unge sommeren 2021 over 3 uker på oppdrag fra Eiker 4H nemd/ Øvre Eiker kommune, ferieopphold for barnefamilier for NAV for vanskeligstilte familier, og gjennom en årrekke arrangert matskoler, «Farmenhelg», ut av byen inn i naturen for 4Here i Buskerud fylke.

NATUROPPLEVELSER
Målet er at barn og ungdom skal få et ferietilbud med fokus på naturopplevelser med telting, fiske, kanopadling, bading, skogsturer sosiale opplevelser og skogfaglig dag på hver av de 3 ferieukene. Det vil også bli opplæring i enkel førstehjelp.

MATOPPLEVELSER

Matopplevelser med fokus på bruk av råvarer hentet fra naturen og kunne tilberede sine egne måltidet med brødbaking i vedfyrt bakerovn, syltetøykoking, tilberede middagsretter på stormkjøkken og bålpanne. Det legges vekt på det sosiale og det å inkludere alle.

Det er lagt opp til 3 samlinger fra mandag t.o.m. torsdag hvor deltakerne kommer på mandag morgen og reiser hjem igjen torsdag ettermiddag, og hvor de da overnatter i telt og lavoer som Fram-Sønju 4H gård disponerer. Nemda disponerer også 20 hengekøyer med myggnett som kan brukes til overnatting.
Antall deltakere pr samling er maks 15 personer.
Annonsering av tilbudet via kommunen kan være behjelpelig med gjennom skoleverket til de aktuelle klassetrinnene i Øvre Eiker, og via 4H Buskerud til alle klubber i hele fylket.
Følgende samlinger er planlagt:
Mandag 25. juli kl. 09.00 – torsdag 28. juli kl. 17.00

Mandag 1.august kl. 09.00 – torsdag.4 august kl. 17.00

Mandag 8. august kl. 09.00 – torsdag 11.august kl. 17.00

BUDSJETT FOR 3 SAMLINGER (45 DELTAKERE)

UTGIFTER
Utgifter pr. deltaker som dekker alle måltider, undervisning, lærerkrefter, nattevakter, Utstyr og transport. Det vil bli sommerjobb for 6 ungdommene i. Det vil også bli dugnadsarbeide fra voksenpersoner som er tilknyttet 4H.

Antall deltakere 45 kr. 2500.- totalt kr.112.500.-

UTGIFTER totalt kr. 112.500.-

Vi søker herved om kr. 112.500.- til dette ferietilbudet og håper vi kan ha mulighet for å kunne gi mange barn og unge en god ferieopplevelse over flere dager som vil være en flott opplevelse og spesielt i de tider vi har vært gjennom de2 siste årene.

Fram-Sønju 4H gård er en godkjent nasjonal 4H gård, med HMS og forsikringer for besøkende. De som jobber frivillig med 4H har politiattester.
4H systemet har egne varslingsplaner og beredskapsplaner, legevakt, tannlegevakt m.v. i forbindelse med leirer vi arrangerer hvert år i fylket.

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.