«Care packages».

Prosjekteier STIFTELSEN KIRKENS BYMISJON I BODØ

Tildelt sum kr 26 000

Om prosjektet

Hvordan er situasjonen i dag?

Mange av våre arbeidere er avhengig av inntekten fra lavterskelarbeid for å få hjulene til å gå rundt. De mister viktig inntekt samtidig som de ikke lenger har I jobb som et sted å være og treffe andre.

Tradisjonelt pleier vi å arrangere påskelunsj for våre arbeidere. Vi har også tidligere pleid å tilby arbeid i stille uke. Dette utgår i år og vi vet at påska bringer med seg mange helligdager og enda flere stengte tilbud. Flere av våre arbeidere har fortalt oss at det er en utfordrende tid med mye ensomhet. Samtidig har våre arbeidere på grunn av koronasituasjonen gått glipp av muligheten for ekstra inntekt i form av arbeid. Siden lavterskelarbeid ikke utløser noen rettigheter står de også uten mulighet til å få dekket dette inn. En tid som i utgangspunktet er vanskelig blir dermed vanskeligere for de som står litt utenfor.

Hva vil dere gjøre noe med?
Vi ønsker å bidra til å lette byrden arbeiderne våre bærer på grunn av pengemangel og ensomhet. Vi ønsker å sette i stand «Care Packages» som vi vil dele ut. Disse vil inneholde påskegodteri, litt ekstra god mat og noe å varme seg på som eksempelvis ullsokker eller ullundertøy. Våre arbeidere står uten muligheter til å unne seg noe selv og vi ønsker å vise dem omtanke i tiden som kommer.

Hvordan skal dere få til tiltaket?
Vi må først kontakte alle våre registrerte arbeidere for å høre om de ønsker en «Care package» og lage et oppsett med adresser, klesstørrelser og evt. matallergier. Videre vil vi måtte gjøre større innkjøp av de varene pakken skal inneholde, samt fordele og pakke det. Siden vi ikke kan ha større ansamlinger med mennesker her hos oss blir vi nødt til å kjøre pakkene på døren til hver enkelt av våre arbeidere. Det er også de ansatte som må gjennomføre dette, da vi i forbindelse med koronasituasjonen har mistet muligheten til å ha våre frivillige her da de også er vurdert i risikogruppen.

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.