En hyggeligere vår

Prosjekteier FRELSESARMEEN

Tildelt sum kr 50 000

Om prosjektet

Vi ønsker å kunne gi så mange som mulig av de familiene vi har kontakt med en ekstra håndsrekning nå i disse koronatider.

Vi ønsker primært å kunne gi dette i forkant av påsken, men ser samtidig at tiden til det er kort, og at det viktigste er at vi kan gi en håndsrekning så snart som mulig.

Mange av de familiene vi har kontakt med er innvandrer-familier, og de er svært sosiale av seg. Dette blir da ekstra utfordrende tider for de når de ikke kan treffes på vanlig måte. Nettverket betyr mye, samtidig så får foreldrene store utfordringer med å være lærere for sine egne barn. I mange tilfeller er barna bedre i norsk enn sine foreldre.

For å kunne bryte litt opp i dette, og spre litt glede i denne krevende tiden ønsker vi å kunne kjøpe noe spill, aktivitetsmidler og gjerne litt ekstra påske (eller vår) gotterier til barna. Samtidig så ønsker vi om mulig å kunne gi en hilsen til de voksne i familien også. Familiene vil ha forskjellige behov. Noen vil trenge et spill, mens andre trenger kanskje egentlig noe som kan bidra til uteaktivitet.

Jeg har allerede noen følere ute blant våre familier; jeg har stilt spørsmålet (under dekke av jeg forsøker å få litt mer innsikt i hvordan hverdagen oppleves): Hvordan ville kr 1000,- hjulpet familien i den situasjonen vi er nå. Jeg understreker at det ikke er til dekning av ordinære matutgifter, klær eller regninger – men primært aktiviteter og ting som vil hjelpe barna.

Ved et eventuelt positivt svar på dette, vil vi mobilisere blant våre frivillige ledere som da vil få ansvar for å levere hilsenen på døren til de familiene som blir plukket ut.

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.