Mat med mer!

Prosjekteier SAGENE FRIVILLIGSENTRAL

Tildelt sum kr 50 000

Om prosjektet

Sagene Frivilligsentral søker med dette om midler til å gjennomføre prosjektet «Mat med mer!» Hovedmålet er at mennesker i Oslo skal oppleve en konkret og diakonal oppmuntring i en tøff hverdag.

Vi ønsker å gi en gaveeske med ekstra god mat, litt lys og en hilsen til mennesker i Oslo som trenger det i denne vanskelige tiden, der mange er preget av Koronakrisen fysisk, psykisk, sosialt og økonomisk. Det kan være barnefamilier, innvandrere, studenter, mennesker med rusutfordringer eller eldre som ikke kommer seg ut, har dårlig økonomi, helse og nettverk. Vi ser for oss at alle får en fin, fylt eske til ca. 500-600 kr med hovedsakelig mat, men også et dikt og/eller en hilsen som er forankret i våre verdier om å hjelpe mennesker og skape en bedre hverdag for folk flest. De som får en hilsen, kan også få en invitasjon til å bruke frivilligsentralen enten som frivillig, komme på som gjest til Kafé Nær eller for å få hjelp til praktiske gjøremål eller følge til legen osv.

Prosjektet kan gjennomføres gjennom at vi ordner gaveeskene med mat og får frivillige til å dele de ut og /eller får de levert ut av leverandør. (Om Koronaepidemien legger begrensninger på menneskelig kontakt, tar vi hensyn til det.) Mottakerne rekrutteres gjennom våre nettverk, på Facebook, mail og tlf. Så har vi også et godt samarbeid med Sagene Bydel, politikere, lokale menigheter og NLM, som frivilligsentralen er tilknyttet.

Sagene Frivilligsentral holder til i Sagene Bydel og er en av Oslos største frivilligsentraler med 430 frivillige i 2019. Vi er åpen for alle uansett bakgrunn, som f.eks. religion, politisk ståsted eller legning. Vårt motto er «Bedre hverdag», og vi jobber i stor grad diakonalt, ut mot et vidt spekter av brukere fra barn til mennesker på 95! Vi har frivillige og brukere fra alle verdensdeler – selv om majoriteten er tilhørende Oslo og bydel Sagene.

Vi har mange flotte, dyktige frivillige og mange takknemlige og glade brukere – det er vi takknemlige for! Så ønsker vi å nå ut til enda flere mennesker på en konkret måte og håper på midler til å realisere dette, da vi er en ideell organisasjon som ikke har mye penger til overs. Om vi er så heldig å få midler fra dere, vil vi sette i gang prosjektet så raskt som mulig, gjerne i april.

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.