Matutdeling og gavekort til småbarnsfamilier

Prosjekteier STIFTELSEN KIRKENS BYMISJON I TRONDHEIM

Tildelt sum kr 105 000

Om prosjektet

Trofast Åpen barnehage
Gjennom vårt arbeid i Kirkens Bymisjon i Trondheim, møter vi mange småbarnsfamilier som sliter økonomisk. Mange av familiene har ulike deltidsjobber med ustabil arbeidstid og inntekt. Nå merker mange konsekvensen av Korona. Familier som vi har kontakt med uttrykker bekymring over en usikker hverdag med permitteringer, oppsigelser og utrygg økonomi.
Vi har et samarbeide med matsentralen i Trondheim som ulike virksomheter i Kirkens Bymisjon har benyttet seg av. Blant andre har Trofast åpen barnehage hentet mat 4 ganger i uken til matservering og matutdeling til familiene som har brukt tilbudet. Etter at Trofast åpen barnehage stengte på grunn av Korona har vi kjørt ut mat til familier som har hatt behov for dette. Familier som ikke er knyttet til Trofast har også kontaktet oss for å få mat. Vi regner med at dette vil fortsette og at vi vil se en økende andel av familier som trenger ekstra mat.
Matsentralen stenger på grunn av flytting og åpner opp igjen etter påske. Ved gjenåpning ønsker Trofast Åpen barnehage og hente mat til matutdeling i våre lokaler på Møllenberg og til å kjøre ut mat til familier som ikke kan dra til Møllenberg på egen hånd. Vi vil benytte oss av både frivillige og ansatte til kjøring. Til dette søker vi midler til å dekke transport av maten til våre lokaler på Møllenberg og til å kjøre maten ut til familiene. Dette skal dekke bompenger og drivstoff. Ved matutdeling vil vi forholde oss til reglene for smittevern. Vi vil sende ut melding til familiene og avtale tid der de kan komme og hente. På denne måten kan vi fordele familiene slik at de kan komme i små grupper og holde god avstand til hverandre. Frivillige som er tilknyttet tiltaket vil ikke eller i liten grad ha kontakt med andre enn ansatte. Vi forholder oss til reglene for smittevern ved matutdeling.
Vi søker også støtte til gavekort fra Coop. Situasjonen som den er nå oppleves usikker. Foreldre med lav og ustabil inntekt vil være ekstra rammet i denne situasjonen. Dette fører med seg stress og bekymringer over utrygg økonomi og en usikker fremtid. Vi ønsker å dempe konsekvensene for familiene, ikke minst barna, ved å sikre at familiene, i hvert fall for en stund kan føle seg trygg på at de har mat i fryseren. Mange familier har også plutselig en ny hverdag med barna som er hjemme fra barnehage og skole hele dagen, da er det nødvendig å kunne kjøpe litt ekstra mat og ha mulighet til å kunne handle materiell til aktiviteter med barna sine.

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.