Prosjekt Grønn kulturkafe – sykkeltransport

Prosjekteier KREM KAFE OG KONDITORI IDEELT AS

Tildelt sum kr 70 000

Om prosjektet

Vi går inn i svært usikker periode som en nyetablert kulturkafé i hjerte av Holmlia. Vi har til nå måtte kutte ned godt over 60% av sitteplasser inne i lokalet, og ser nå at vi ikke klarer å betjene så mange som vi må for å kunne drifte bærekraftig. Vi må se på nye tiltak vi kan igangsette for å fortsette den driften vi ønsker med de formål som ligger i grunn.
Kafeen er innredet med storkjøkken som skal ha en sosial profil og skal bl.a. produsere rimelig sunn mat for levering til lokale områdeløft-støttende tiltak rettet mot barn og ungdom. Vi har samarbeid med Holmliainitiativet, Holmliaakademiet, Bydelsadministrasjonen Søndre Nordstrand, Deichman Holmlia, Vær Stolt etc. Til nå er vi kanskje den organisasajonen på Holmlia som jobber mest på tvers av ulike stiftelser og organisasjoner i Bydel Søndre Nordstrand. Holmlia Kulturkafe har til nå sørget for å bli en møteplass som til nå er den eneste med servering og sitteplasser på Holmlia senter under ombygging av nye Holmlia senter de neste 2-3 årene.

Bakgrunnen for denne søknaden er et ønske om å komme oss igjennom denne perioden med korona-utbruddet og se på hvilke muligheten vi har for å holde driften i gang uten å måtte ty til permittering av ansatte og stenge ned den eneste møteplassen og kafeen på Holmlia.

Vi har ønske om å kunne tilby levering av mat i nærområdet med radius på ca 2-3 km. Dette har vært planlagt lenge, men aldri blitt gjennomført da vi ikke har hatt midlene til det. Med en el-lastesykkel har man mulighet til å ta bestilling fra våre sosiale medier eller telefon, og levere direkte hjem til kunden. Dette vil også gjøre det mulig å sysselsette de ungdommene som allerede jobb hos oss.

Byrådsavdeling for byutvikling ga sommeren 2018 støtte (708.000 kr) til etablering av Holmlia kulturkafe som ideelt bomiljøtiltak med støtte i samarbeid med Holmliainitiativet og OBOS forretningsbygg. Kulturkafekonseptet og fremdriftsplan er bl.a. utviklet i samarbeid Stiftelsen Prospera og med rådgivning fra Byrådsavdeling for byutvikling (Områdeløft Holmlia Syd).

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.