Pusterommet hjemme

Prosjekteier AKTIV MOT KREFT

Tildelt sum kr 50 250

Om prosjektet

Aktiv mot kreft har etablert og åpnet Pusterom (treningssentre) på 16 norske sykehus (med god hjelp av Gjensidigestiftelsen). Disse Pusterommene er nå stengt grunnet korona-utbruddet.
Trening for kreftpasienter – før, under og etter behandling – er svært viktig, og kanskje enda viktigere enn noen gang da kreftpasienter er en svært sårbar pasientgruppe med lavt immunforsvar.
Vi ønsker derfor å tilrettelegge for å bringe Pusterommet HJEM til alle som trenger det og vil lage treningsfilmer til kreftpasienter. Vi vil filme komplette treningsprogram som kreftpasienter kan utføre med utstyr de har tilgjengelig i sitt eget hjem. Filmene er i reell lengde, slik at hver treningsfilm er komplett og lett å følge. Vi deler inn i filmer som oppvarming, styrke stående (ulike intensitetsnivåer), styrke på matte (ulike intensitetsnivåer), utholdenhetstrening (ulike intensitetsnivåer), bevegelighet og avspenning.

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.