Så ett frø for fremtiden

Prosjekteier 4H FINNMARK

Tildelt sum kr 47 000

Om prosjektet

I dag er det mange barn og unge som sitter alene. De kjenner på frykt og er også urolig for fremtiden. Her i Finnmark er det lange avstander. Våre medlemmer har hatt 4H som en samlingsplass og kanskje den eneste plassen du møter andre barn og unge utenom skoletiden. Slik det ser ut nå kan dette vare en tid fremover. Vi vil gjerne være med på å gi barna en samfunnsnyttig oppgave, slik at de også føler at de er med på å bidra nå og for framtiden.
Ideen er å lære de å så urter,grønnsaker og andre nytteveskter. Lære de enkel matproduksjon. Det er mye snakk om matprodukjson i media. Vi kan alle lære og bidra til egenprodusert mat i det lange løpet.
Vi vil sende ut en utstyrpakke til hver klubb. Denne skal inneholde frø, potter, brett, torvbrikketter. Veiledere for å så div frø urter, salat, reddik, løk. Hvordan sette potet osv Det skal være enkelt og ikke for vanskelig.
Ideer til forskjellige dyrkningskasser.
Detter er noe alle kan gjøre hjemme og få veiledning over nett.
Prosjektansvarlig er gartnerutdannet og kan veilede alle deltakerer.

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.