Vårglede

Prosjekteier Notodden Frivilligsentral

Tildelt sum kr 50 000

Om prosjektet

Notodden Frivilligsentral har fra 2012 delt ut julekurver til familier som trenger det mest.
Dette har skjedd i samarbeid med frivillige lag og organisasjoner i Notodden, som har støttet oss med penger og har stilt med sjåfører som har bistått ved utdeling.
I fjor til jul delte vi ut 180 matkurver à 500 kroner og det er både enslige og barnefamilier som får.

Nå har vi et ønske om å hjelpe barnefamiliene i kommunen vår, da det er de som kjenner mest på endringene om dagen.
Vi ønsker å kunne gi en oppmuntring til de barnefamiliene som sliter ekstra. Det er til dem som sliter med dårlig økonomi til vanlig og som har fått enda tøffere hverdag i Koronatider.

Det er snart påske og vi ønsker å dele ut mat og påskegodt og vi har gjort avtale med butikk som pakker for oss. Hvis det skulle bli mange som ber om hjelp, har vi erfaring på at butikken lager gavekort som gjelder mat,ikke alkohol/tobakk. Vi har alt begynt å få spørsmål om det er noe hjelp å få, så vi vet at det er et behov og vi vet at det hadde vært til stor glede.
Vi ønsker også å ha mulighet for å gi bort spill, tegnesaker, bøker ol, da barnefamiliene holder seg alene og kan ha glede av noen aktiviteter.

Det blir ikke delt ut på døra, slik vi pleier å gjøre, så det blir en trygg løsning der butikken pakker, setter det på avtalt kjølerom i butikken og vi tar imot familiene ved bakdør og viser dem hvor posen er. vi lager avtaler slik at ingen skal se hvem andre som får posene.

Om situasjonen endrer seg, kan vi endre rutinene for utdeling.

Vi tar i første omgang og ringer barnefamiliene som fikk matkurv sist jul.

Kan enda ikke si hvor offentlig dette blir for andre, da vi ikke vet hvor mye penger vi har til dette.
Dersom det er penger til det,vil vi fortsette med dette utover våren,for er det noe folk trenger nå, så er det oppmuntring i hverdagen:)

Dette er et tiltak som vi kaller Vårglede og vi håper at dere vil støtte oss økonomisk, slik at vi kan kjøpe inn til flest mulig. Og glede flest mulig:)

Vi støtter prosjekter som gjør Norge til til et tryggere samfunn og gjør at flere av oss får muligheten til å leve friske og aktive liv.