Ny podcast fra Aktivitetsalliansen

Aktivitetsalliansen, hvor Gjensidigestiftelsen er en av aktørene, har laget en ny podcast rundt tematikken aktivitet som medisin.

Aktivitetsalliansen er et samarbeid mellom sju kjente aktører innen fysisk aktivitet, sunnhet og forebyggende helse, som ønsker å inspirere folk til å bevege seg. Målet til alliansen er å fjerne hindringer og legge bedre til rette for mer fysisk aktivitet.

Alliansen består av Gjensidigestiftelsen, Den Norske Turistforening, VIRKE Aktiv helse, Skiforeningen, Syklistenes Landsforening, Sportsbransjen og Roede. Til sammen representerer de over 1,1 millioner medlemskap.

En annen måte å kommunisere på

Vi ser at trening- og helserelaterte podcaster er veldig populære om dagen, og vi opplever også en økt interesse og oppmerksomhet rundt helseeffektene av hverdagstrening. Vi har vurdert litt forskjellige tilnærminger, men har landet på at vi i 2023 skal publisere én episode om aktivitet som medisin hver måned, sier kommunikasjonssjef i Gjensidigestiftelsen, Lars Erik Mørk. Han er i tillegg talsperson for Aktivitetsalliansen.

Fra venstre: daglig leder Anders Hall Grøterud, talsperson Lars Erik Mørk, Lis Pedersen Strøm og Halvor Lauvstad.

Et underkommunisert budskap

Alle vet at trening er sunt og at det forebygger sykdom, men mange er ikke klar over at aktivitet som medisin kan brukes til å behandle over 30 forskjellige diagnoser. Dette er noe av bakgrunnen for podcasten, som ønsker å belyse ulike elementer rundt denne tematikken. I første episode møter man aktivitetslegen Ole Petter Hjelle, kostholdsekspertene Lis Pedersen Strøm og Halvor Lauvstad fra Roede og språkforsker Sylfest Lomheim.